Tanker

Understrømmer

Billedkunstner INGER KARTHUM

Jeg er opptatt av understrømmer som finnes i oss mennesker. De går som en stille, foruroligende elv gjennom tilværelsen.

Lag på lag i video og bilder understreker dette. Det er ikke alltid de store hendelser som setter spor, men små glimt som blir igjen, hånden til en som forteller, en gjenstand, en underlig bit av en hendelse. Tilsynelatende uten sammenheng, men av avgjørende betydning for den enkeltes liv, for menneskenes liv.

Små hendelser, forlengst glemt, blir våre understrømmer som kan bidra til refleksjon, en sammenheng mellom før og nå. Til klarhet, og til udefinerbar eller uttrykt lengsel.

 

Jeg liker å jobbe med gjenstander eller symboler som vi på den ene siden kjenner igjen, på den andre siden er tatt ut av sin sammenheng og satt sammen på nye måter slik at uttrykket blir flertydig og kanskje vekker sterke følelser i oss.

Jeg ønsker å ta tak i de små glimtene, de som fører oss nettopp dit der vi gjenkjenner det ukjente eller vi vekkes til lengsler vi ikke visste vi hadde.
Alltid skjønnhet, alltid balansert ubalanse.

 

Dostojevskij skal ha uttrykt at skjønnhet skal frelse verden. En sannhet om det «innerste gode». Og hva er da skjønnhet? Er det når noe plutselig åpner seg, eller når smerten river fordi det motsatte skjer? Er det ro og harmoni, eller disharmoni? Er det kanskje harmoni med et islett av det motsatte?  Jeg vet bare at jeg jobber med saken og at mitt eget kunstuttrykk følger mitt eget livsløp. Sånn må det være, og for meg er det riktig at uttrykket forandrer seg. I det ligger at jeg søker og at uroen er alltid til stede.  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.09 | 12:42

Hei Inger. Jeg er en ungdomsvenn fra Narvik. Jeg har et bilde som jeg fikk av deg en gang. For mange, den gang, uprøvde år siden. Nå er de prøvd.

...
31.08 | 16:24

Takk for hyggelige hilsener. Stavanger i November. På vegg! 😀

...
31.08 | 15:33

Moderne urban følsomhet lager plass i mitt øye... gleder meg til å se noen på vegg!
Beste hilsen Tormod

...
22.11 | 13:09

The sense of unfinished memories colors existed.

...
Du liker denne siden